07 ledna 2015

Informace - Sám proti osudu

Povídka "Sám proti osudu" je z pohledu královského Moroje Adriana Ivaškova.

Přímo navazuje na Vampýrskou akademii 2 - Mrazivý polibek (kapitoly - 10. až 17.) a poté se plynule přehoupneme s dějem do mé vlastní povídky "Napsáno osudem".




Adrian se v lyžařském středisku v Idahu seznámí s Rose a Lissou. A poté i s jejich celou partou (Christian, Mason, Eddie, Mia a Jill), do které časem i sám zapadne.

Mason z jeho přítomnosti nebude zrovna dvakrát nadšený, obzvlášť když dává Adrianovi za vinu obdržení kopaček od Rose a bere ho jako konkurenta v boji o její lásku.

Právě Adrian si jako jediný všimne skrývané Rosiny zamilovanosti do strážce Dimitrije Belikova.

Malá dhampýrka Rose Adriana zaujme natolik, že ji bude chtít sbalit. Povede se mu to? Kam se jejich vzájemný vztah vyvine? Co další muži, kteří se kolem ní točí?

Je vánoční čas a Strigojové vraždí ve velkém královské Moroje. Chráněným a bezpečným místem je právě lyžařský komplex v Idahu, kam se většina morojské společnosti sjede oslavit svátky.

Strážci nakonec dostanou rozkaz od královny (Adrianovy tety) Taťány Ivaškovové jet do Spokane a zničit tamnější skupinu Strigojů, která má vražedné útoky s pomocí lidí na svědomí. Zásah se povede. Nikdo ze strážců nezemře. Morojský svět se uklidní a v bezpečí se vrátí zpět do svých domovů. Již není nutné zůstávat společně v Idahu.

Adrian pozná podle Lissiny aury, že je stejná jako on. Tím se dozví, že není divný, protože nemá specializaci na živlovou magii, ale ovládá jako princezna Dragomirová pátý vzácný, avšak nebezpečný element - éter.

Aby společně mohli pracovat na jeho ovládání, odjíždí s nimi Adrian zpět na akademii sv. Vladimíra. Ubytují ho na chlapecké morojské koleji. A s Lissou a učitelkou Carmacková individuálně studuje éter. Jeho historii i možnosti použití.

Každý z nich umí něco jiného. Spojuje je pouze silný nátlak, slušné ovládání všech čtyř živlů (oheň, voda, vzduch, země) a střídání nálad s depresemi. Temnota z éteru. Adrian umí číst aury a lézt spícím osobám do snů - inkognito nebo i osobně. Lissa umí léčit a má díky éteru pouto s Rose, kterou přivedla z druhého břehu zpátky do života. Budou se učit navzájem své dovednosti. Lissa přestane brát kvůli tomu i antidepresiva.

Pár dní po návratu na akademii se Rose změní. Kdo a jak zjistí příčinu? A jakým způsobem na získané informace zareaguje?

Všechno se dozvíte, když budete číst dál…




Žádné komentáře:

Okomentovat