03 března 2022

OH - 1. kapitola – První setkání (z pohledu Sydney) – 5.část

 


Konečně máme 8 komentářů a mohu přidat další část příběhu :)


Snad se bude líbit a alespoň trochu vám zpříjemní tyto těžké dny s hrozbou třetí světové války a situací na Ukrajině. Chudáci lidi. Nikdy mě ani ve snu nenapadlo, že se tyto hrůzy v dnešním světě mohou stát... Copak nestačil covid-19 a předchozí války?! A nyní toto... Pevně doufám, že to brzy zase skončí a zemře co nejméně lidí a dětí. 


Já nejsem veselý typ ženy. Bez jeho vtipných hlášek se nemám proč smát. Žiju pro povinnosti. Bez přátel a bez lásky. Nikdo mě nikdy neměl rád. Nedostala jsem jedinou pusu, natož polibek. Před týdnem 17. září mi bylo devatenáct a vůbec netuším, co je to láska. Možná drobet znám tu platonickou. Ale tu skutečnou oboustrannou ne. Tolik po ní toužím. Do Adriana bych se zamilovala okamžitě, kdyby to však byl lidský muž. Ne Moroj! Hrozba nápravného centra mě strašila. Stačilo by, aby se někdo dozvěděl pouze o éterových snech. A skončila bych tam.

Po tomto snu jsem už neusnula. V posteli jsem se převalovala až do rána. V sedm jsem vstala a dala si pořádnou sprchu. Stejně mě na jiné myšlenky nepřivedla.

V osm mi zazvonil telefon. Kdybych nebyla ve službě alchymistů a mohla se chovat jako kdejaká dívka, nepodívala bych se ve své momentální náladě ani na displej. Jenže já alchymistka jsem. Moje pocity jdou stranou. Vždycky. Jsem profesionál, proto jsem sáhla pro mobil dosud odložený na nočním stolku.

Při pohledu na blikající displej mě bodlo u srdce. Jaké to bylo déja vu. Číslo jsem dávno znala. Uložila jsem si ho. Ani netuším, z jakého důvodu jsem to tenkrát vůbec udělala. Nebyla to žádná moje povinnost. Zda kvůli tomu, že je Belikov V.I.P. klient, nebo již zapracovalo podvědomí a já to provedla kvůli Adrianovi. Lhala bych, kdybych tvrdila, co to způsobilo. Nevím to. Takže lhát nebudu.

Ohlásil se mi strážce Belikov s urgentním požadavkem na osobní setkání. Nemohla jsem ho odmítnout. Ani jsem vlastně nechtěla. Domluvili jsme se na sraz v kavárně v obchodním centru Hvězda, které jsem měla kousek od bytu v osm hodin večer. Myšlenka na něj mi nepřidala, protože jsem si ihned vybavila naše první setkání v červnu s Adrianem, které Belikov nevědomky zařídil.

Po svém neuváženém a přehnaném výstupu ve snu Adriana možná znovu nikdy neuvidím. Tak ráda bych se mu omluvila za své chování. Nezasloužil si, abych k němu byla takhle hrubá. Nosil mi do snů i dárky. Většinou květiny. Všechny možné barvy lilií. Ale žluté nejčastěji. Já je měla nejradši. Musel to nějak poznat.

Litovala jsem okamžiků, kdy sen není skutečnost a já si jeho kytici nemůžu dát doma do vázy. Byl to první muž, od kterého jsem dostala kytku. Líbilo se mi jeho dvoření. Na nic nespěchal. A přitom mi to dělalo dobře. Konečně o mě někdo projevil zájem. V těchto chvílích jsem úmyslně opomíjela, že je Moroj.

Poslední dobou se mě Adrian ptal, jak se mám, co u alchymistů dělám, o co se zajímám a podobně. Avšak já o sobě mluvit nechtěla. Tak mluvil on. A tím jsme se dostali opět k té prokleté magii. A dopadlo to, jak to dopadlo.

Přes den jsem Adriana a náš nepovedený sen z hlavy prací vytěsnila. I jsem se trochu vzpamatovala. Uklidňovala mě myšlenka, že třeba přece jenom znovu přijde. Za pár dní. Poslala jsem ho do háje několikrát a nikdy ho to neodradilo. Snad se to nestane ani teď. Pokud se znovu objeví, omluvím se mu.

Těsně před osmou jsem vcházela do kavárny. Belikova jsem poznala už na dálku. Ještě zdvořile vstal, aby se se mnou přivítal. Nebyl u stolu sám. To mi nevadilo. Asi se to týkalo té jeho urgentní záležitosti, kterou se mnou potřeboval řešit. Pozdravil mě a podal mi ruku: „Dobrý večer, slečno Sageová. Jsem rád, že jste přišla.“

„Dobrý večer, pane Belikove. Copak máte tak urgentního, že jste se mnou musel mluvit osobně?“ ptala jsem se na důvod našeho setkání.

„Sydney?“ otočil se na mě druhý muž s otázkou. A já zalapala po dechu, jakmile jsem se setkala s pohledem smaragdových očí.

„Adriane?“ vyhrkla jsem překvapeně.

 

13 komentářů:

  1. Je úžasný konečně poznat jak to vypadá u Sydney v hlavě. Zajímalo by mě jak bude vypadat vybírání a předání šperků z pohledu Adriana

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná kapitola jako vždy. Je hezké že už teď jde vidět, jak je zamilovaná až po uši jen si to ještě nechce připustit. Už se nemůžu dočkat dalších kapitol.

    OdpovědětVymazat
  3. Ale no tak, jak jako nezná lásku, cos jí to provedla, vždyť má matku, která jí lásku projevovala. A taky se mi líbí být v. Sidneyneině nebo jak se to česky skloňuje, hlavě.
    P.S. omlouvám se za pozdní komentář, sem poslední dobou nějak mimo a né kvůli tomu co se teď děje

    OdpovědětVymazat
  4. Na dlouhé a otravné cesty vlakem jsou tvoje povídky jako dělané a tato není výjimkou, jen kdyby ten průvodčí pořád nevyrušoval 😀 Už se nemůžu dočkat pokračování, zvlášť toho, co si pomyslí o Dimitrijově "speciálním požadavku".

    A měla bych i otázku ke tvé knize. Zajímalo by mě, jak takový proces vydání funguje, myslím třeba jak dlouho to trvá a jestli a co se platí. Já se v poslední době více věnuji překladu, tak mě to zajímá. Když si tedy odmyslím autorská práva, co všechno je potřeba?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konkrétní info ohledně vydání knihy jsem ti psala v mailu

      Vymazat
  5. Sidney je do něj zamilovaná už teď, natož pak... Jsem zvědavá na její pohled na Dimitrijovu zakázku... Zatím co Adrian bude v pěkném šoku...

    OdpovědětVymazat
  6. Missax

    Syd určitě lasku poznala, minimalne od mamky a sester. Ale je roztomile číst o tom, jak je do něj zblaznena už teď. Těším se na jeji reakci na Dimitrijuv požadavek z její perspektivy �� jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslela lásku partnerskou mezi mužem a ženou :D

      Vymazat
  7. Noták lidi to nemyslíte vážně, vždyť už je to měsíc a vy nejste schopní dosmolit poslední dva komenáře? To je to tak těžký? Ketty slíbila, že bude přidávat 3x týdně a vy po přečtení nejste schopní napsat 8 komenářů, aby byla další kapitola? To tu tý Ketty zůstalo jen 6 lidí co čte její povídky?

    OdpovědětVymazat
  8. Ester
    Koukám, kde to tak dlouho vázne a proč nejsou nové části povídky... a já zapomněla přidat svůj komentář... Takže to honem napravuji:
    Sydney Adriana prostě miluje už teď. Byla to láska na první pohled. Dostaly ji jeho smaragdové oči. Jen si to chudák holka nechce stále přiznat...

    OdpovědětVymazat
  9. Karin
    Musím se smát už teď při představě, jak bude mimo z požadavku od Dimky na výrobu kůlu :)

    OdpovědětVymazat