26 března 2015

SPO - 12. kapitola – Dimitrijovy ženy



Zlatíčka, kdo jste četli emailem poslanou bonusovou povídku "Valentýnské setkání", máte asi otázky ohledně Světlany - tady jsou odpovědi...


A nyní Dimitrij a ženy. Hodně zajímavá kapitola. S jeho božským vzhledem by mnoho z vás mohlo říct, že jich měl spoustu. Opak je pravdou. V jeho dosavadním životě se jich objevilo jen pět.
První láskou byla jeho letitá kamarádka Oksana z Baji. Dětská láska. Ale s hlubokými city. Vyrůstali spolu. Oksana je o rok mladší než Dimitrij. Šokovalo mě zjištění, že je to Morojka ovládající éter. První pusa, polibek, mazlení i milování. O panictví přišel v sedmnácti. Dával si docela načas. Na rozdíl ode mě…
S Oksanou jsou přátelé dodneška. Nejenže ovládá éter, ale má dokonce pouto se svým manželem Markem. Přivedla ho zpátky z druhého břehu. Magii ovládá skvěle. Umí léčit, číst myšlenky (hodně dobrá věcička - jen se ji naučit) i aury. Představte si, že si s Markem navzájem léčí temnotu, která používáním éteru vzniká. To by byla bomba, kdybychom to zvládli s Lissou taky. Mark nejdřív odčerpá přes pouto z Oksany temnotu do sebe a poté mu Oksana dá léčivý prsten, který ji zničí v Markově těle. Rose s Lissou by to mohly praktikovat taky. Temnota vlastně Rosin stav ještě zhoršuje. A mně by občas léčivý prsten taky neublížil, i když nemám svého stínem políbeného. Každodenní práce s magií mě začíná dost zmáhat a objevuje se úzkost. Tímhle by se to mohlo elegantně vyřešit, aniž bych musel znovu začít pít nebo brát antidepresiva po vzoru Lissy. Proberu to s učitelkou a sestřenkou na hodině…
Nátlak je samozřejmostí. Díky éterovým zkušenostem s Oksanou poznal Dimitrij pouto u Rose a Lissy. S Oksanou se mají rádi pořád. Jen se jejich láska změnila z té partnerské, dejme tomu, na přátelskou (sourozeneckou). Necítí k sobě vzájemně nějakou křivdu nebo nevraživost, že se rozešli. Ani nelitují toho, co spolu jako pár prožili. Zachovali si oba krásné vzpomínky. A soudruh má upřímnou radost z toho, že je Oksana v manželství s Markem šťastná a spokojená. Jemu přeje to samé. Potkávají se v Baje, když tam Dimitrij navštěvuje svou rodinu. Moc často tam ale v poslední době nejezdí. Vlastně se v Baje nestavil od smrti Ivana. Ani není s rodinou v kontaktu přes mobil nebo dopisy. Trochu škoda…
Jako druhá se v jeho životě objevila Světlana Zeklosová. Královská Morojka a o rok starší sestra Ivana. Skoro dva roky s ní Dimitrij chodil. Ale tajně. Za zády svého nejlepšího přítele. V téhle jediné věci mu lhal nebo spíš zamlčoval pravdu. Světlana nechtěla, aby o jejich vztahu ostatní věděli. A on to respektoval. Scházeli se v jeho volnu a po nocích, když zůstával Ivan s druhým strážcem Igorem nebo se svou přítelkyní Nikolou. Dimitrij Světlanu v té době upřímně miloval. Ve všem jí vyhověl. Myslel si, že časem svůj vztah veřejně odhalí a za dalších pár let se vezmou a pořídí si děti. Nestalo se tak. Až po smrti Ivana se Světlana projevila v pravém světle. Dimitrije prach sprostě využívala. Byl to hezký chlap, hodný, čestný, ale dhampýr. A ona královská Morojka. Namyšlená kráva. Celou tu dobu ho měla na utajený sex a zábavu. Nikdy s ním neplánovala svou budoucnost. Zaháněla s ním nudu. Manželství se strážcem a dhampýří děti pro ni znamenaly největší póvl. Odporná představa, ke které by se nikdy nesnížila.
Dimitrij to pochopil v době, kdy potřeboval oporu milovaného člověka nejvíc. Hodně s ním smrt nejlepšího kamaráda zamávala. A jen to umocnilo jeho výčitky svědomí vůči Ivanovi. Ta husa ho opustila ze dne na den a ještě mu řekla, že za smrt jejího bratra může on. Přitom za to vůbec nemohl. A ať se k ní víc nepřibližuje. Natož aby se jí někdy víc dotknul nebo promluvil nahlas o jejich mileneckém vztahu. Světlana by ho popřela a Dimitrij by byl za blbce a krvavou děvku v mužském podání. Ano, párkrát jí ze sebe při sexu nechal i pít. Láska mu zaslepila oči i zdravý rozum. Jednoduše mladý, hloupý i naivní. Chybami se člověk učí…
Po této zkušenosti ztratil důvěru k ženám obecně. Vyhýbal se vztahům. Bloumal životem jako vlk samotář. Dokázal v sobě potlačovat nejen emoce, ale i fyzické potřeby jako je intimní život.
Třetí morojská žena, která prošla jeho postelí, se jmenovala Olga. Jednorázovka na jednu noc. Opil se v baru na výročí smrti Ivana a nechal se sbalit. Alkohol otupil jeho morální zásady a on potřeboval vypnout i fyzickou blízkost ženy. Mohly za to vzpomínky i na mrchu Světlanu. Skončili u ní doma. Ani nezná její příjmení nebo věk. Dodneška tohohle úletu lituje. Stejně jako nevydařeného vztahu se Světlanou.
Šok pro mě znamenalo odhalení, kdo byl v jeho posteli jako čtvrtý. Královská Morojka Nataša Ozerová. Christianova teta a Belikovova současná chráněnka. Ženská o šest let starší než on. Vyspal se s ní jen jednou. Poznali se necelé dva roky po Ivanově smrti, když pracoval u zásahovky v Rusku. Taša přijela na cvičení s ohnivou magií. Bojovala a stále bojuje o aktivní morojskou obranu proti Strigojům. Do ostré akce s Dimitrijem a ostatními strážci i Moroji nikdy nešla. Kvůli Christianovi. Nemohla riskovat svůj život, když zůstal na světě sám a jeho rodiče se dobrovolně stali Strigoji a měli v plánu proměnit i Christiana. Ubránila ho sama a od té doby má na tváři jizvu. Se soudruhem se hodně spřátelili. Taša zastávala racionální názory ohledně zhýčkaných Morojů a upřednostňovala dhampýry. Netajila se tím, že chce mít vztah i rodinu se strážcem, a nestyděla se za to. Strávili spolu v Rusku tři měsíce jako přátelé. Hodně jeden druhého poznali. Před Natašou se Dimitrij otevřel a řekl jí o Světlaně i Ivanovi. A ona jemu zase o rodičích Christiana a útoku, kdy získala jizvu. Poslední noc před Tašiným návratem do Ameriky si zahráli kulečník, trochu pili a Ozerová využila situace, kdy ji Dimitrij ochranářsky doprovázel na hotelový pokoj a vtáhla ho s polibkem dovnitř. On se to snažil stopnout.
"Tašo, neblázni," odstrčil ji jemně od sebe.
"Ale, no tak, Dimko, tohle nikomu z nás neublíží. Kdo ví, jestli se někdy v životě znovu uvidíme. O nic nejde. Nebudu lhát, líbíš se mi," reagovala na jeho slova Nataša. Mluvila plynule rusky. A znovu odstranila vzdálenost mezi nimi a přejela mu svůdně rukou po hrudníku a schválně zavadila i o pásek na jeho kalhotách.
"Tohle není dobrý nápad," nevzdával se Dimitrij a pokoušel se z toho vycouvat včas i se svou grácií a ušlechtilostí. Nechtěl Tašu urazit.
"Já myslím, že je to ten úplně nejlepší nápad, jaký mě mohl napadnout. Chci tě. Chci mít na tebe vzpomínku, rozumíš?! Jen jedna nezávazná noc. Samozřejmě s ochranou. Nebudu tě do ničeho nutit, i když bych nebyla proti, kdybys se mnou hodlal strávit zbytek života. A garantuji ti, že to myslím vážně a za vztah s dhampýrem se nestydím. Nejsem Světlana. Musela to být úplná blbka. Já mít muže jako jsi ty, nikdy bych náš vztah netajila, natož abych se s tebou rozešla. Copak mě nechceš? Nelíbím se ti?" sváděla ho.
"To jsem nikdy netvrdil. Jsi krásná a ty to víš! Nechci kazit naše přátelství sexem," přiznal se jí.
"Kazit?! Dimko, můžu tě ujistit, že i kdybychom se někdy v budoucnu náhodou setkali, o téhle společné noci nikdy nepadne slovo a my zůstaneme pouze přátelé. Toužím po blízkosti. Jsem tak sama. Proč si to nezpříjemnit? Copak nemáš rád sex? Kdy naposled jsi měl ženu? Dimko, musíš začít žít! O nic nejde. Jen nám to oběma udělá dobře. Nebraň se," přemlouvala ho a rozepínala mu přitom knoflíky u košile.
A on podlehl. Nabídla se mu. Neměli se znovu vidět. Jenže situace s Evženem a Dimitrijův odchod z Ruska do Ameriky jejich cesty znovu propletly dohromady. Potkali se zcela náhodou u královského dvora, když si byl Dimitrij pro rozkaz najít a přivést zpět na akademii sv. Vladimíra princeznu Dragomirovou. Taša tam trávila čas na návštěvě u známých. Setkali se na nádvoří o dva roky později. Ozerová dodržela slib a o společné noci nemluvila. Vyměnili si na sebe telefony a občas si zavolali nebo poslali smsku. Jakmile soudruh splnil svůj úkol a přivezl Lissu s Rose zpátky, dozvěděl se od Taši, že na akademii studuje její synovec Christian. Nataša tam za Christianem přijela. A pak využila příležitosti a pozvala Dimitrije v jeho volnu do baru i na kulečník jako za starých časů. Obnovili staré přátelství.
Až před Vánoci se jejich vztah posunul dál. Taša na Dimitrije vybalila svou nabídku ohledně jeho strážcovské funkce a rovnou mu navrhla vztah. Sex, chození, manželství i děti. Pokusila se ho svést. To se jí však podruhé nepovedlo, neboť v té chvíli už tlouklo jeho srdce jen pro ni…
Pro pátou ženu v jeho životě. A troufám si tvrdit, že zároveň i ženu poslední - Rosemarii Hathawayovou. Malou dhampýrku. Jeho city k ní jsou neskutečně silné. Jestli si někdy předtím myslel, že Oksanu nebo Světlanu miloval, jednalo se jen o slaboučký odvar toho, co nyní cítí k Roze. Pokud jejich vztah za šest měsíců u dvora nevyjde, zůstane Dimitrij do konce svého života sám. A bude žít pouze ze vzpomínek na ni. Přesně jako to dělá teď. V jeho hlavě je pořád - ve dne, v noci. Jeho sny jsou toho důkazem. Přitom s ní vlastně nic neměl. Patnáct minut mazlení při Daškovově kouzle chtíče nic nebylo. Přesto má v jeho srdci své stálé místo. Nebo mu spíš srdce i duši ukradla. To je přesnější. A on zase to její.
Pokoušel se jejich vztahu vzdorovat. Jeho zásady mu bránily k ní cokoli cítit. Vztahy mezi dvěma dhampýry nejsou v morojské společnosti tolerované. Je to hanba a selhání. Proč by spolu měli chodit nebo žít, když rodinu mít společně nemůžou. Jsou navzájem neplodní - první důvod. Nikdy se po dhampýrkách nekoukal. Všechny jeho předešlé ženy patřily do morojského rodu, dvě z toho dokonce s královským původem.
Druhým rozumným argumentem byl jejich věk. Roza je o sedm let mladší než on. Není ani plnoletá. On je ve čtyřiadvaceti dospělý muž a ona v sedmnácti ještě dítě. Nevinná a nezkušená panna. Neví nic o reálném světě. Ještě netuší, co chce. Kam bude směřovat její život. Je příliš mladá. Měla by se zajímat o školní úkoly a párty.
Třetí důvod, kterým se oháněl a pomáhal mu vlastně držet se od ní dál, spočíval v jejich postavení učitel-trenér a jeho neplnoletá studentka. Nemyslitelná kombinace pro vztah. Pokud by si s ní něco začal, porušil by všechny své hluboce zakořeněné zásady. Sám by se sobě samému hnusil, že nezvládl odolat jedné malé dhampýří holce. Připadal by si jako pedofil nebo úchylák, že zneužil bezbranné a nevinné dítě.
A poslední nejdůležitější argument proč nebýt spolu - Lissa. Jeho přidělení k princezně Vasilise Dragomirové a reálná možnost, že bude Rose jeho strážcovská kolegyně. Partnerka v ochraně poslední z rodiny Dragomirů. Jak by mohl chránit Lissu, když by miloval Rozu. Čí život by mu připadal důležitější Lissin nebo Rosin? Upřednostnil by dhampýrku před královskou Morojkou. To je neslýchané. Největší selhání a ostuda strážce. S jeho pověstí a jménem. Jeden z nejlepších současných strážců s přezdívkou "ruský Bůh" by zahodil svoji čest, zásady i kariéru pro jednu obyčejnou dhampýrku.
A jak to ve finále dopadlo? Všechno je ochotný riskovat pro to být s ní. Držet ji v náručí. Není obyčejná dhampýrka. Ani náhodou není obyčejná. Pro něj je výjimečná. Jeho důvod pro co žít. Zamiloval se do ní. Ztratil hlavu i svůj zdravý rozum. Při pohledu do jejích očí přestává dýchat. Při jejím úsměvu mu vynechává srdce. A při polibku jako by blouznil v horečce a ona byla jeho lékem i spásou. Netroufám si povědět, co by pro něj představovala při milování, ke kterému ještě nedošlo…
Vykašlal se na nepsaná pravidla morojského světa, odmávl větší věkový rozdíl a zahodil obavy z toho, co tomu řeknou ostatní, až se veřejně přizná ke vztahu se svou studentkou. Neplnoletou dhampýrkou.
Jen Lissa zůstávala hlavním problémem. Nemohl být příčina, která je s Rose oddělí. Věděl, jak jim na sobě záleží a že jedna bez druhé nemůžou žít. Proto se stáhl do pozadí, odešel k Taše a čeká, až Rose odmaturuje a bude oficiálně přidělena k princezně jako její strážkyně. Pak se k ní vrátí i za cenu nepochopení, pomluv a ztráty uznání za své dosavadní činy. Utrpí jeho čest i jméno. Jemu to je však fuk, hlavně když bude s ní…
A tak tiše trpí u Nataši Ozerové. Ve své samotě, obavách i nenaplněných touhách po své milované a jediné lásce svého bytí - své Roze…

Žádné komentáře:

Okomentovat